Küldetésem

Tanácsadásaim során azon dolgozom, hogy a hozzám fordulók fogadják el önmagukat, legyenek tisztában az értékeikkel, és a legjobb képességeik szerint éljék a legteljesebben az életüket. Aki megismeri az Enneagramot, önmaga és mások lelki világát is mélyen megérti, ebben tudok segíteni a tanfolyamokon. Vagy grafológiai elemzés útján készítek személyiségjellemzést, amely szintén hiteles önismereti eszköz.

Az Enneagram tanítását és minél szélesebb körben való megismertetését életfeladatomnak tartom. Nagy örömmel tölt el, hogy ezt a témát taníthatom, beszélhetek róla az érdeklődőkkel. Véleményem szerint már általános iskolában kellene tanítani, hiszen a megfelelő ön- és emberismeret alapvetően fontos, stabilitást ad. A lélek számára természetes, mélyről jövő vágy, hogy megismerje, kibontakoztassa magát. Kezdetben csak a beavatottaknak (papoknak, szerzeteseknek) volt elérhető az Enneagram ismerete, ma már karnyújtásnyira találunk információkat róla a könyvesboltokban vagy tanfolyamokon.

gergely-krisztina

Tanulmányaimat az Országos Írásszakértő Intézetben végeztem el, a grafológus szakmán kívül írásszakértésből is sikeres vizsgát tettem ugyanitt. Később magántanulóként gyermekrajz elemzést tanultam a Grafonet Szabadegyetem tapasztalt tanárnőjétől. A stabil alapok elsajátítása után egyedi grafológiai módszert dolgoztam ki a napjainkban is közkedvelt, könnyen érthető Enneagram karakterek, valamint a szintén nagyon népszerű Carl Gustav Jung-féle MBTI lélektantípusok megismerése alapján.

Mindkettő térkép az emberi tudatról. Nagy erényük, hogy képesek beazonosítani, megmagyarázni a különböző személyiségvonásokat, a fő félelmeinket és a motivációinkat. Ezek ismeretében könnyebben megérthetjük egymás lelki alkatát, a kapcsolataink harmonikusabbá válhatnak.

A grafológiához fűződő kapcsolatom sorszerűnek nevezhető: egy baleset miatt hosszú otthon tartózkodásra kényszerültem, ez alatt az idő alatt egy intuitív álom formájában küldött jelzést a tudatalattim, hogy grafológiával foglalkozzak. Hallgattam erre a belső sugallatra, másnap beiratkoztam az Országos Írásszakértő Intézet éppen akkor induló képzésére, ami nagyon jó döntésnek bizonyult, és a későbbi életemet is meghatározta.

A grafológián kívül az Enneagram ismeretét is elsajátítottam, idővel kidolgoztam a saját tanítási módszeremet. Az elismerő visszajelzések, a résztvevők önmagukra és kapcsolataikra szóló felismerései megerősítettek abban, hogy teljes mértékben az Enneagram tanítása az igazi hivatásom.