Mi az Enneagram?

Az emberi természet pontos térképe, a leghitelesebb ön- és emberismereti rendszer, amely az ókorból származik, később a 60-as években Claudio Naranjo és Oscar Ichazo pszichiáterek építették be a munkájukba. Az Enneagram hagyománya fennmaradt, és elterjedt világszerte.

Kilenc különböző karaktert és azok változatait foglalja magába, amelyek megismerése sikeresen, egyszerűen alkalmazható önmagunk és a környezetünk mélyebb megismeréséhez. Segítségével kulcsot kapunk a többi ember személyiségéhez és javulhatnak a kapcsolataink, létrejön a tolerancia, a megértés egymás iránt.

Az emberi természet pontos térképe, amely az utat nem teszi meg helyettünk, de támogat abban, hogy könnyebben rátaláljunk, és fejlesszük a bennünk lévő pozitív tulajdonságokat, a kevésbé előnyöseket pedig erénnyé alakítsuk. A belső egyensúly létrejöttével és pontosabb önismerettel sikeresebben érvényesülünk az életünkben.

„Minden okkal történik, és az ok mélyen bennünk rejtőzik.” Nagyszerű önismereti eszköz lehet bárki számára, útkeresőknek a lélek iránytűje, közelebb visz önmagunk és mások mélyebb megértéséhez.

Ha az Enneagramot már az általános iskolásban tanulhatnánk, kevesebb konfliktus lenne, és a személyiségfejlődésünket már a korai életünkben hatékonyan támogatná.

ÉRDEKLŐDJ A TANFOLYAMOKRÓL ITT!